• جمعه , ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
  • 09133028746

دعاوی ثبتی چیست؟

مقصود از دعاوی ثبتی مشاجراتی است که در روند ثبت املاک و اسناد و اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا رخ می دهد و پرونده در محاکم دادگستری بیان شده و مورد بررسی قرار می گیرد. به عبارت دیگر مقصود از دعاوی ثبتی، منازعاتی است که در فرآیند ثبت املاک و تنظیم اسناد و اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا رخ داده و برطرف کردن این تعارضات را هم قانون در صلاحیت ذاتی محاکم عمومی قرار داده است.

قانونگذار به خاطر ممانعت از آشوب و بی نظمی در امور املاک، در ماده ۲۲ قانون ثبت، ادارات و محاکم را موظف کرده است که فقط افرادی را که سند ملک به اسم آنان ثبت شده است به نام صاحب شناسایی کند.

ثبت ملک مراحل و آدابی دارد که خود این امکان را دارد که بحث دعوای حقوقی قرار گیرد، ثبت ملک اولین مرحله ثبتی است که بر ملک انجام می شود و بعد از آن کارهایی مانند افراز، جداسازی، انتقال رسمی ملک، برطرف کردن تعارضات در مورد صادر شدن سند مالکیت معارض و بقیه امور ثبتی است که بر روی ملک انجام می شود.

سایر تعارضاتی که امکان دارد در مورد کارهای ثبتی رخ دهد در حیطه اجرای اسناد رسمی در ادارات ثبت بوده که امکان دارد شامل ضبط یا ابطال گردد.

ثبت املاک در بردارنده املاک مسکونی، تجاری، صنعتی، باغ ها و زمین های کشاورزی و زراعی است که هر کدام شامل ضوابط و شرایط ویژه خود می باشد که با دقت به ارزش زیاد هر کدام از آن ها برای قانونگذار، خبط و اخلال در هر کدام از مراحل ثبت سبب تعارضات حقوقی سنگینی می گردد.

متاسفانه به این خاطر که بیشتر مباحث ثبتی در مورد املاک است ، اختلاط و در هم امیزی خطایی میان کارشناسان حقوقی است که دعاوی ملکی و ثبتی را هم معنی هم قرار داده اند. در صورتی که دعاوی ملکی در مورد خود ملک است اما دعاوی ثبتی در مورد عملیات ثبت سند است.

با اهمیت ترین موارد دعاوی ثبتی در زیر آورده شده است.

اعتراضات ثبتی

اعتراض به اصل درخواست ثبت ملک

اعتراض به تحدید ملک مورد درخواست ثبت

اعتراض به حقوق ارتفاقی

دعاوی مربوط به مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت

اعتراض به ثبت سند

اعتراض به ثبت توافقی به علت جعل یا اشتباه

اعتراض به رای هیئت حل اختلاف در خصوص صدور سند مالکیت به نام متقاضی

اعتراض به رای تنظیم سند رسمی انتقال ملک شهرداری یا دولت به نام متقاضی

ابطال سند رسمی انتقال ملک دولت، اوقاف یا شهرداری به نام متقاضی

ابطال سند رسمی مالکیت صادره به نام متقاضی بر اساس رای هیات

اصلاح سند رسمی مالکیت صادره به نام متقاضی بر اساس رای هیات

دعاوی املاک مشاع

افراز ملک مشاع

تفکیک ملک مشاع

دستور فروش ملک مشاع

دعاوی مربوط به قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان های فاقد سند رسمی

اعتراض به تصمیمات هیات حل اختلاف موضوع بند ۲ ماده ۳۳ قانون برنامه چهارم توسعه

دعاوی مربوط به اشتباهات ثبتی

رسیدگی به اسناد مالکیت معارض در هیات نظارت و شورای عالی ثبت

صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی

در کل این مسائل زمانی رخ می دهد که بعد از خرید و یا انتقال سند، یا در حین خرید و بررسی سند، مشکلاتی در مفاد سند و یا جریان امر به وجود می‌آید..

در موارد بسیاری دعاوی ثبتی ملکی به خاطر دلایل گوناگون که متاثر از سهل انگاری و عجله صاحب به جهت خرید و فروش ملک می‌باشد، رخ می دهد و مشکلات و صدمات بسیاری را برای دو طرف در ارتباط با ملک مربوطه به ایجاد می کند. پس پیشنهاد می‌شود که در مورد ابعاد حقوقی معاملات ملکی و شرایط مرتبط با بحث ملک و املاک؛ از تجارب کارشناسان علم حقوق و با تجربه حیطه املاک مانند وکیل دعاوی ثبتی بهره مند شوید تا از به وجود امدن مشکلات و دعاوی ملکی جلوگیری شود.

وکیل اصفهان با دقت به اهمیت مباحث دعاوی ثبتی و فراگیر بودن این مسئله برای همه مردم؛ از راه وب سایت وکیل اصفهان و سایر راه های ارتباطی این مجموعه؛ آماده ارائه مشاوره تلفنی و پاسخگویی به سوالات شما عزیزان می‌باشد. این موسسه با مدیریت وکیل دعاوی ثبتی اصفهان  با ارائه راه کارهای مناسب از وقوع خطر بر علیه شما پیش گیری می کند. شایان ذکر است در صورتی که پس از ایجاد مشکل و ضرر به ما مراجعه نمودید سعی می کنیم برای خروج شما از اوضاع پیش آمده بهترین ترین راه را پیشنهاد دهیم.

خدمات مشاوره حضوری و غیرحضوری

مشاوره حضوری وکیل اصفهان

شایان ذکر است برای انجام مشاوره حضوری امکان حضور موکلین در دفتر وکالت در روزهای شنبه، یک شنبه، دوشنبه و سه شنبه از ساعت 16:30 لغایت 20:30 مهیا است که جهت هماهنگی نوبت مشاوره حضوری با وکیل معروف اصفهان از یکی از راه های زیر می توانید اقدام نمایید :

۱- مراجعه به سامانه رزرو نوبت مشاوره حضوری و تعیین روز و ساعت مشاوره.

۲- تماس با دفتر وکالت به شماره ۹-۳۶۶۰۵۰۹۸ در ساعات 16:30 لغایت 20:30 و اخذ نوبت مشاوره حضوری.

۳- تماس با شماره ۰۹۳۹۲۳۵۹۹۷۷ جهت هماهنگی اخذ نوبت مشاوره حضوری.

مشاوره غیرحضوری وکیل اصفهان

جهت انجام مشاوره غیرحضوری امکان تماس تلفنی با وکیل در روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سه شنبه، چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه از ساعت 13:00 لغایت 16:00 فراهم شده است که هماهنگی نوبت مشاوره غیرحضوری از راه های زیر امکان پذیر می باشد:

۱- مراجعه به سامانه رزرو نوبت مشاوره غیرحضوری و تعیین روز و ساعت مشاوره.

۲- تماس با دفتر وکالت به شماره ۹-۳۶۶۰۵۰۹۸ در ساعات 16:30 لغایت 20:30 و اخذ نوبت مشاوره حضوری و غیرحضوری.

۳- تماس با شماره ۰۹۳۹۲۳۵۹۹۷۷جهت هماهنگی اخذ نوبت مشاوره غیرحضوری.

مشاوره فوری وکیل اصفهان

ضمن اینکه احتمالا مواردی نیز برای متقاضیان حادث می گردد که نیاز به مشاوره فوری دارند که ساعت و روز آن با زمان بندی حضوری و غیرحضوری منطبق نمی باشد که در این موارد نیز امکان هماهنگی برای انجام مشاوره فوری از طریق تماس با شماره ۰۹۳۹۲۳۵۹۹۷۷ مهیا است. بدیهی است در اولین فرصت ممکن هماهنگی لازم برای مشاوره حقوقی شما صورت می پذیرد .