• جمعه , ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳
  • 09133028746

دعاوی خانوادگی

حامد امیریدعاوی خانواده از رایج ترین مشاجرات فعلی کشورمان هستند و با دقت به دشواری و توسعه ضوابط و مقررات حاکم بر این مشاجرات و همین طور با دقت به مصوب شدن قانون تازه حمایت از خانواده مصوب ۱۳۹۱ و با در مد نظر قرار دادن دگوگونی های محقق شده به خاطر قانونی که اخیر ذکر شده مثل تغییر در ضمانت اجرای کیفری در خواست مهریه , تحولات انجام شده در مورد موضوع حضانت فرزند و درخواست طلاق توسط زوج یا زوجه , آگاهی از قوانین و ضوابط ذکر شده جهت رسیدن به مقاصد و ضمانت مصالح و پیشگیری از ضایع شدن حقوق، ملزم و بایسته است. حتما افراد بی اطلاع از علم لازم جهت طرح این مشاجرات یا دفاع در مقابل آنها مسبب بروز زیان های جبران ناپذیری خواهند شد . پس در کلیه دعاوی ذکر شده وجود بهترین وکیل در اصفهان ، کاردان و آگاه از ضوابط و مقررات ضروری است . وکیل دعاوی خانوادگی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان در خصوص کلیه امور حقوقی بالاخص دعاوی خانوادگی می باشد.

دادگاه خانواده دادگاهی مخصوصی است که به سبب قانون پشتیبانی خانواده جهت بررسی امور و دعاوی خانوادگی به وجود آمده است. در این مقاله بررسی می کنیم که براساس قانون حمایت خانواده بررسی چه مباحثی در صلاحیت این دادگاه قرار دارد . به این معنی که کدام یک از دعاوی باید در این دادگاه مطرح شوند.
دادگاه خانواده که صلاحیت آن در قانون حمایت خانواده مورد تحقیق قرار گرفته، برای بررسی امور و دعاوی خانوادگی تاسیس شده است.

سوال مهمی که در مورد این دادگاه وجود دارد این است که دادگاه خانواده صلاحیت بررسی چه مباحثی را دارد؟ یعنی کدام یک از دعاوی را می شود در این دادگاه بیان کرد؟

ماده ۴ قانون حمایت خانواده این گونه پاسخ داده است . بر اساس این ماده، دعاوی در ارتباط به مباحث زیر در صلاحیت دادگاه خانواده قرار دارد:

۱. نامزدی و ضررات متاثراز بهم خوردن آن
۲. عقد دائم، موقت و اذن در نکاح
۳. شروط ضمن عقد نکاح
۴. ازدواج دوباره
۵. جهیزیه
۶. مهریه
۷. نفقه زوجه و اجرت­‌المثل ایام زوجیت (اجرت‌المثل به اجرتی اطلاق می گردد که زن به علت انجام اموری که از نظر دینی و قانونی تکلیفی برای انجام آن‌ها را ندارد و به امر همسر خود آن‌ها را اعمال می کند، می گیرد).
۸. تمکین و نشوز (تمکین یعنی اعمال تکالیف زناشویی و نشوز یعنی عدم اعمال این تکالیف).
۹. طلاق، بازگشت، باطل کردن و انفساخ نکاح، بذل مدت و انقضای آن
۱۰. حضانت و دیدار طفل (حضانت حق و وظیفه ای است که پدرو مادر در مورد نگه‌داری و سرپرستی کودک دارد).
۱۱. نسب
۱۲. رشد، حجر و رفع آن (حجر به شرایطی اطلاق می گردد که فرد به علت کوچک بودن، مجنون یا سفیه بودن امکان اعمال کارهای حقوقی و اداره کارهای دارایی خود را ندارد).
۱۳. ولایت قهری، قیمومت، کار های در ارتباط به ناظر و امین اموال محجوران و وصایت در امور در ارتباط به آنان
۱۴. نفقه اقارب
۱۵. امور راجع به غایب مفقودالاثر
۱۶. سرپرستی کودکان بی­‌سرپرست (فرزندخواندگی)
۱۷. اهدای جنین
۱۸. تغییر جنسیت

 

موارد صلاحیت شورای حل اختلاف جهت بررسی دعاوی خانودگی

 

با این‌که قانون حمایت خانواده در ماده ۴ معین کرده که بررسی دعاوی در ارتباط به جهیزیه، مهریه و نفقه در صلاحیت دادگاه خانواده قرار دارد اما اگر دو شرط زیر در مشاجرات در ارتباط به مهریه، جهیزیه و نفقه موجود باشند دعاوی در شورای حل اختلاف باید مطرح شود:

۱. اگر که مبلغ مهریه، نفقه و جهیزیه تا ۲۰ میلیون تومان باشد. به طور نمونه در صورتی زنی قصد داشته باشد مهریه خود را از همسرش در خواست کند و مبلغ مهریه تا ۲۰ میلیون تومان باشد، الزامی است به شورای حل اختلاف رجوع کند اما در مواردی که مبلغ مهریه بیش از ۲۰ میلیون تومان است، الزامی است به دادگاه خانواده مراجعه کند.

۲. اگر که قبل از طرح دعاوی در ارتباط به جهیزیه، نفقه و مهریه‌ی تا ۲۰ میلیون تومان، دعوای طلاق مطرح نشده باشد چرا که طلاق از کارهایی است که در صلاحیت دادگاه خانواده قرار دارد. در صورتی که دادگاه خانواده حکم طلاق را صادر کند، در همان حکم تکلیف جهیزیه، مهریه و نفقه را هم معلوم می شود و دیگر لازم به بررسی شورای حل اختلاف نیست.
در صورتی که نیاز به وکیل خانواده در اصفهان و یا نیاز به هر گونه اطلاعات از چگونگی طرح دعاوی خانوادگی و تنظیم دادخواست و لایحه و نیز مشاوره حقوقی با وکیل خانواده کاردان و باتجربه دارید، پیشنهاد می کنیم با وکیل دعاوی خانوادگی ارتباط برقرار کنید.برای دریافت نوبت از ایشان از طریق سامانه آنلاین سایت اقدام نمایید.

خدمات مشاوره حضوری و غیرحضوری

مشاوره حضوری وکیل اصفهان

شایان ذکر است برای انجام مشاوره حضوری امکان حضور موکلین در دفتر وکالت در روزهای شنبه، یک شنبه، دوشنبه و سه شنبه از ساعت 16:30 لغایت 20:30 مهیا است که جهت هماهنگی نوبت مشاوره حضوری با وکیل معروف اصفهان از یکی از راه های زیر می توانید اقدام نمایید :

۱- مراجعه به سامانه رزرو نوبت مشاوره حضوری و تعیین روز و ساعت مشاوره.

۲- تماس با دفتر وکالت به شماره ۹-۳۶۶۰۵۰۹۸ در ساعات 16:30 لغایت 20:30 و اخذ نوبت مشاوره حضوری.

۳- تماس با شماره ۰۹۳۹۲۳۵۹۹۷۷ جهت هماهنگی اخذ نوبت مشاوره حضوری.

مشاوره غیرحضوری وکیل اصفهان

جهت انجام مشاوره غیرحضوری امکان تماس تلفنی با وکیل در روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سه شنبه، چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه از ساعت 13:00 لغایت 16:00 فراهم شده است که هماهنگی نوبت مشاوره غیرحضوری از راه های زیر امکان پذیر می باشد:

۱- مراجعه به سامانه رزرو نوبت مشاوره غیرحضوری و تعیین روز و ساعت مشاوره.

۲- تماس با دفتر وکالت به شماره ۹-۳۶۶۰۵۰۹۸ در ساعات 16:30 لغایت 20:30 و اخذ نوبت مشاوره حضوری و غیرحضوری.

۳- تماس با شماره ۰۹۳۹۲۳۵۹۹۷۷جهت هماهنگی اخذ نوبت مشاوره غیرحضوری.

مشاوره فوری وکیل اصفهان

ضمن اینکه احتمالا مواردی نیز برای متقاضیان حادث می گردد که نیاز به مشاوره فوری دارند که ساعت و روز آن با زمان بندی حضوری و غیرحضوری منطبق نمی باشد که در این موارد نیز امکان هماهنگی برای انجام مشاوره فوری از طریق تماس با شماره ۰۹۳۹۲۳۵۹۹۷۷ مهیا است. بدیهی است در اولین فرصت ممکن هماهنگی لازم برای مشاوره حقوقی شما صورت می پذیرد .