• شنبه , ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
  • 09133028746

آشنایی با انواع سرقت و مجازات آن

وکیل سرقت در اصفهان یکی از بهترین و مجرب ترین وکلایی است که در سال های اخیر روی پرونده های مختلفی کار کرده است. وکیل سرقت می تواند به افرادی که پرونده ای در زمینه سرقت یا دزدی دارند کمک کند تا در کمترین زمان ممکن به نتیجه مطلوب برسند و از تضییع حقوق خود جلوگیری کنند.

برای مشاوره فوری کلیک کنید.

اما سوال ما از شما این است که تا چه اندازه با ویژگی های یک وکیل سرقت در اصفهان آشنایی دارید؟ آیا تا به حال وکیل سرقت را دیده اید و از او کمک گرفته اید؟ وکیل سرقت باید چه توانایی هایی داشته باشد تا در مدت زمان کوتاهی پرونده را خاتمه دهد؟ وکیل سرقت در جامعه امروزی تا چه اندازه اهمیت دارد؟ چه کسی می تواند به وکیل سرقت مراجعه کند و پرونده خود را به او بسپارد؟

با ما همراه باشید تا پاسخ سوالات خود را بیابید.

مشاوره حقوقی با وکیل سرقت در اصفهان

یکی از مهمترین خدمات وکیل سرقت در اصفهان ارائه خدمات مشاوره حضوری و غیرحضوری می باشد. جرم سرقت از قدیم الایام وجود داشته و هرگز از بین نرفته است. همین موضوع قانونگذار کشورمان را نیز بر آن داشت تا در هنگام ارتکاب این گونه جرائمی را بر اساس شرع اسلام در نظر بگیرد. قوانین نسبتا پیچیده و مفصلی در رابطه با جرم سرقت وجود دارد که بسیاری از افراد با آن آشنایی دارند، اما برای کسب اطلاعات نسبتا جامع و کاملتر، در این زمینه باید از وکیل سرقت کمک بگیرند.

در جلسات مشاوره حقوقی افراد به راحتی می توانند تمامی سوالات خود را از وکیل متخصص و حرفه ای در زمینه سرقت بپرسند و راه حل مناسبی برای رفع این مشکلات و سوالات بیابند. این روزها مشاوره حقوقی با وکیل سرقت از طریق اینترنت و تلفن همراه نیز امکان پذیر است و افراد می توانند در هر زمان با وکیل خود تماس بگیرند و در مورد مسائل حقوقی که با آن سروکار دارند مشورت کنند.

وظایف وکیل سرقت در اصفهان

وظایف وکیل سرقت در اصفهان

جرم سرقت یکی از جرائمی است که در آن مال دیگری به سرقت می رود و این مال می تواند متعلق به شخص حقیقی یا حقوقی باشد.

جرم سرقت یکی از جرایم غیرقابل گذشت است که این جرم را بسیار مهم می کند. در این جرم نیز مانند سایر جرایم بهتر است شاکی از یک وکیل پایه یک دادگستری در اصفهان کمک بگیرد.

وکیلی که در این زمینه فعالیت می کند وکیل سرقت نامیده می شود. وکیل سرقت در واقع فردی است که از دانش حقوقی بالایی در زمینه سرقت و انواع آن برخوردار باشد، با تصمیمات دادگاه آشنا باشد، تجربه پذیرش پرونده های سرقت را داشته باشد و در این موارد موفقیت لازم را کسب کرده باشد. بنابراین بهتر است همه بتوانند از حقوق موکل خود دفاع کنند.

وکیل سرقت وظایفی دارد که در زیر به بیان آنها پرداخته ایم:

راه های اثبات جرم سرقت

جرم سرقت یکی از جرایم غیرقابل گذشت است که مشتمل بر ربودن، مال و متعلق بودن مال به دیگری است و مجموع این سه عنصر موجب ارتکاب جرم سرقت می شود. پس از تحقق جرم سرقت نوبت به اثبات این جرم می رسد. اثبات این جرم از طریق اقرار، شهادت شاهد عینی و علم قاضی امکان پذیر است که در ادامه به شرح مختصر آن می پردازیم:

  1. اقرار به سرقت: اولین و مهمترین راه اثبات جرم سرقت، اقرار خود سارق به ارتکاب این جرم است. برای اینکه این اقرار قابل پذیرش باشد باید در دادگاه و نزد قاضی انجام شود. بنابراین اقرار نزد ضابطان و دادسرا مورد قبول نیست.
  2. شهادت شاهد سرقت: اظهارات شهود یکی از ادله اثبات جرم است و یکی از جرائمی که با اظهار شاهد قابل اثبات است جرم سرقت است. برای اینکه شهادت شاهد قابل قبول باشد، باید شخص ناظر جرم باشد. تعداد شاهدان لازم برای اثبات این جرم دو نفر عادل است.
  3. آگاهی قاضی هنگام اثبات جرم سرقت: قاضی با توجه به مدارک و مستنداتی از قبیل نظر کارشناسی، گزارش مقامات دادگاه و … اطلاعات جرم را دریافت می کند. به اطلاعاتی که قاضی برای اثبات استناد می کند علم قاضی می گویند که می تواند مبنای اثبات جرم سرقت باشد.
    نکته مهم در اینجا این است که جرم سرقت با سوگند قابل اثبات نیست زیرا در جرایم علیه اشخاص از سوگند استفاده می شود.

عناصر جرم سرقت چیست؟

جرم سرقت مانند تمام جرایم دیگر دارای عناصری برای تشکیل جرم است که عبارت است از: عنصرقانونی جرم سرقت ، عنصر مادی جرم سرقت ، عنصر معنوی جرم سرقت

عنصر قانونی جرم سرقت

عنصر قانونی جرم سرقت آن مواد و احکام قانونیست که سرقت را جرم شناخته و در مورد مجازات و ویژگی های آن توضیح داده است ، که می توان به مواد زیر اشاره کرد:
_ مواد مندرج در باب هفتم قانون مجازات اسلامی که تحت عنوان سرقت حدی آمده شده است ،که از مواد ۲۶۷ الی ۲۷۸ آمده است.
_مواد مندرج در بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی تحت عنوان سرقت و ربودن مال غیر که از مواد ۶۵۱ الی ۶۶۷ آمده است
_ماده واحده ی قانون تشدید مجازات سارقان مسلح که وارد منزل و مسکن اشخاص می شوند ، مصوب سال ۱۳۳۳٫
_ماده واحده ی ناظر به سرقت مسلحانه از بانک ها ، صرافیها ، جواهر فروشی ها ، مصوب سال ۱۳۳۸٫

عنصر مادی جرم سرقت

ربودن مال ، بلند کرد ، کش رفتن ، برداشتن ، گرفتن ، قاپیدن ، همه ی این ها به معنی تصرف سارق نسبت به مال منقول دیگری بدون رضایت مالک یا متصرف آن خواهد بود . پس زمانی که صاحب مال به اراده ی خودش مال خود را به دیگری تسلیم کرده باشد هر چند در اثر اشتباه ، سرقت تلقی نمی شود. نکته مهم دیگر برای تحقق جرم سرقت این است که ، سارق باید مال منقول مورد نظر را از محل سرقت خارج کرده باشد ، پس اگر سارق در حال دزدی یا در حال انجام برداشتن مال مسروق باشد و به هر دلیلی موفق به بردن مال نشود ، اقدام و عمل او شروع به جرم سرقت محسوب می شود . همچنین باید در نظر داشت که برای تحقق جرم سرقت باید موضوع سرقت دارای ارزش اقتصادی باشد.

عنصرمعنوی جرم سرقت

برای اینکه هر فردی را از لحاظ کیفری مسئول بدانیم ، صرف نظر از عنصر مادی یا قانونی ، بزه ارتکابی باید دارای شرایط زیر باشد :
۱٫ سوء نیت عام یا خواست مجرم به انجام فعل ربودن.
۲٫ سوء نیت خاص یا خواست مجرم به تحقق نتیجه مجرمانه ی ربودن.
۳٫ علم به اینکه مال غیر است .
۴٫ علم به غیر قانونی بودن عمل (در سرقت مستلزم حد).
در نتیجه سارق باید در هنگام انجام فعل مادی باید قصد ربودن داشته باشد و این عمل را به صورت عالماً و عامداً انجام دهد .

انواع مجازات سرقت

انواع مجازات سرقت

با توجه به انواع مختف مجازات های سرقت که در قانون آمده است . سرقت به دو نوع مجازات سرقت مستوجب تعزیر و مجازات سرقت مستوجب حد تقسیم میشود که به توضیح آن می پردازیم.

سرقت مستوجب تعزیر

تعزیر چیست ؟ یک نوعی از مجازات است که در آن حداقل و حداکثر مجازات مشخص شده است. هر گاه سرقت شامل شرایط سرقت حدی نباشد ، سرقت تعزیزی محسوب می شود که دارای مجازات حبس و شلاق می باشد. در زیر سرقت تعزیری را به نسبت مجازات آن بررسی میکنیم.

در این نوع مجازات باید اولاً سرقت در شب صورت گیرد ، دوماً سارقین دونفر یا بیشتر باشند ، سوماً یکی از دزدها یا همه با خود سلاح داشته، که شامل سلاح سرد (مثل قمه ، شمشیر ،کارد ، چاقو، پنجه و بوکس)، سلاح گرم(مثل تفنگ و نارنجک) ، انواع اسلحه ی سرد جنگی (مثل کاردهای سنگری متداول در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران یا مشابه و سرنیزه های قابل نصب بر روی تفنگ)، انواع اسلحه شکاری(مثل تفنگ های ساچمه زنی ،تفنگ های مخصوص بیهوش کردن جانداران و تفنگ های ویژه ی شکار حیوانات آبزی ) است، چهارماً دزد یادزدان از دیوار بالا رفته یا حرز را شکسته یا کلید ساختگی به کار برده باشند یا اینکه عنوان یا لباس مستخدم دولت را اختیار کرده یا برخلاف حقیقت خود را مأمور دولتی جا زده یادر جایی که محل سکنی یا آماده برای سکنی یا توابع آن است سرقت کرده باشند و اینکه در ضمن سرقت کسی را آزار یا تهدید کرده باشد.

این مجازات مخصوص سرقتی است که مقرون به آزار باشد و یا سارق مسلح باشد.

این نوع مجازات مخصوص سرقت هایست که در راه ها و شوارع انجام گیرد به گونه ای که عنوان محارب به آن تعلق نگیرد .

در این نوع مجازات سرقت باید حتما در شب واقع شود و سارقین دو نفر یا بیشتر باشد و لااقل یک نفر از آن ها دارای سلاح ظاهر یا مخفی باشد به گونه ای که عنوان محارب به دارنده ی اسلحه تعلق نگیرد.

دراین نوع مجازات سرقت باید دارای یکی از شرایط زیر باشد و البته جامع شرایط حد نباشد:

  1. باید در جایی که محل سکونت یا آماده برای سکونت است یا در توابع آن یا در محل های عمومی از قبیل مسجد و حمام و غیره است ، واقع شده باشد.
  2. یا اینکه سرقت در جایی باشد که به واسطه درخت و یا بوته یا پرچین یا نرده محرز بوده و سارق حرز را شکسته باشد .
  3.  یا اینکه سرقت در شب واقع شده باشد.
  4. یا اینکه سارقین دونفر یا بیشتر باشد.
  5. یا اینکه سارق مستخدم بوده و مال مخدوم خود را (که باید درخانه باشد) دزدیده یا مال دیگری را در منزل مخدوم خود یا منزل دیگری که به همراه مخدوم به آنجا رفته یا شاگرد یا کارگر بوده و یا در محلی که معمولاً محل کار وی بوده از قبیل خانه ، دکان ،کارگاه ، کارخانه و انبار سرقت نموده باشد.
  6. یا اینکه اداره کنندگان هتل و مسافرخانه و کاروانسرا و کاروان و به طور کلی کسانی که به اقتضای شغل خود اموالی دراختیار آنان است، تمام یا قسمتی از آن را مورد دستبرد قرار دهند .

در این نوع مجازات سرقت باید از طریق کیف زنی یا جیب بری و امثال آن شود یا اینکه سرقت باید در مناطق سیل یا زلزله زده یا جنگی یا آتش سوزی یا در محل تصادف رانندگی صورت پذیرد و حائز شرایط حد نباشد یا اینکه وسائل متعلقات مربوط به تأسیسات مورد استفاده عمومی ایجاد یا نصب شده به سرقت رود.

این نوع از سرقت ، سرقت ساده تلقی میشود ، در این سرقت نیاز به هیچ یک از شرایطی که در مجازات های قبلی گفته شد وجود نخواهد داشت . مثل سرقتی که توسط یک فرد در روز بدون آزار واذیت دیگران و بدون هیچگونه سلاحی و شکستن حرزی انجام گیرد.
در کلیه ی موارد گفته شده در جرم سرقت علاوه بر مجازات های تعیینی سارق یا دزد باید علاوه بر مجازات های مشخص شده مال مسروقه را استرداد نماید و در صورت فقدان عین مال دزدیده شده به رد مثل یا قیمت ماله دزدیده شده اقدام نماید و تمام خسارات وارده را پرداخت نماید.

سرقت مستوجب حد

حد چیست؟ حد نوعی از مجازات است که کمیت و کیفیت آن توسط شرع مقدس اسلام تعیین شده است و هیچکس نمیتواند مجازات حد را کم یا زیاد یا ساقط نماید.
به گفته وکیل سرقت در اصفهان جرم سرقت در موارد زیر و در صورتی که دارای تمام شرایط زیر باشد مستوجب مجازات حد است.

  1. درصورتی که شیء دزدیده شده شرعاً مالیت داشته باشد .
  2.  در صورتی که مال دزدیده شده در حرز باشد (جایی که مال عرفاً در آن از دستبرد محفوظ می ماند .)
  3. سارق حرز را بشکند یا به تعبیری هتک حرز (مثل تخریب دیوار یا بالارفتن از آن و امثال این ها) نماید و مال را از حرز خارج نماید.(یک نفر انجام دهد)
  4.  هتک حرز و سرقت به صورت مخفیانه انجام گیرد .
  5.  سارق پدر یا جد پدری صاحب مالی که دزدیده شده نباشد.
  6.  ارزش مالی که دزده میشود در زمان خارج شدن از حرز ،معادل چهار و نیم نخود طلای مسکوک باشد.
  7.  مال دزدیده شده از اموال دولتی یا عمومی ، وقف عام و یا وقف برجهات عامه نباشد.
  8.  سرقت در حالت اضطرار و قحطی صورت نگیرد.
  9.  کسی که مال از او دزدیده شده است باید در مرجع قضایی شکایت کرده باشد و قبل از اثبات سرقت سارق را نبخشد و تحت ید مالک قرار نگیرد .
  10. قبل از اینکه جرم ثابت شود به ملکیت سارق در نیامده باشد.
  11.  مال دزده شده جز اموال سرقت شده یا مغضوب نباشد.

نکته اینکه؛ اگر مال در حرز های متعدد باشد ، ملاک آخرین حرزی است که مال از آن خارج می شود .و اینکه چهار و نیم نخود که شرط مقدار سرقت حدی است باید در یک سرقت انجام گیرد و اگر دو یا چند نفربه صورت مشترک مالی رابربایند باید سهم هرکدام به صورت جداگانه به حد نصاب چهار و نیم نخود برسد.

دریافت نوبت مشاوره حضوری و غیرحضوری

حد سرقت چیست؟

مجازات حد سرقت در قانون مجازات اسلامی به شرح زیر است که در هر دفعه و در صورت تکرار جرم متفاوت است.

وکیل سرقت در اصفهان

وکیل کیفری در اصفهان با سالیان سال سابقه و با وجود پرونده های متعدد در مورد جرایم تعزیری و حدی آماده دفاع از حق شما عزیزان میباشد. با وجود یک وکیل سرقت خوب ، روند رسیدگی به پرونده با سرعت و کیفیت بهتری انجام میگیرد .شما می توانید در صورت داشتن مشکلاتی چون سرقت با وکیل کار بلدی در زمینه سرقت در اصفهان مشاوره کرده و از او کمک بخواهید.

وکیل اصفهان به عنوان یکی از بهترین وکیل های سرقت در اصفهان شناخته شده است که دارای تجربه و اگاهی بالایی که به مسائل حقوقی داشته می توان به شما عزیزان کمک شایان ذکری بنماید. جهت مشاوره با وکیل سرقت در اصفهان از طریق راه های ارتباطی موجود در سایت اقدام نمایید.

مطالب مرتبط

خدمات مشاوره حضوری و غیرحضوری

مشاوره حضوری وکیل اصفهان

شایان ذکر است برای انجام مشاوره حضوری امکان حضور موکلین در دفتر وکالت در روزهای شنبه، یک شنبه، دوشنبه و سه شنبه از ساعت 16:30 لغایت 20:30 مهیا است که جهت هماهنگی نوبت مشاوره حضوری با وکیل معروف اصفهان از یکی از راه های زیر می توانید اقدام نمایید :

۱- مراجعه به سامانه رزرو نوبت مشاوره حضوری و تعیین روز و ساعت مشاوره.

۲- تماس با دفتر وکالت به شماره ۹-۳۶۶۰۵۰۹۸ در ساعات 16:30 لغایت 20:30 و اخذ نوبت مشاوره حضوری.

۳- تماس با شماره ۰۹۳۹۲۳۵۹۹۷۷ جهت هماهنگی اخذ نوبت مشاوره حضوری.

مشاوره غیرحضوری وکیل اصفهان

جهت انجام مشاوره غیرحضوری امکان تماس تلفنی با وکیل در روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سه شنبه، چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه از ساعت 13:00 لغایت 16:00 فراهم شده است که هماهنگی نوبت مشاوره غیرحضوری از راه های زیر امکان پذیر می باشد:

۱- مراجعه به سامانه رزرو نوبت مشاوره غیرحضوری و تعیین روز و ساعت مشاوره.

۲- تماس با دفتر وکالت به شماره ۹-۳۶۶۰۵۰۹۸ در ساعات 16:30 لغایت 20:30 و اخذ نوبت مشاوره حضوری و غیرحضوری.

۳- تماس با شماره ۰۹۳۹۲۳۵۹۹۷۷جهت هماهنگی اخذ نوبت مشاوره غیرحضوری.

مشاوره فوری وکیل اصفهان

ضمن اینکه احتمالا مواردی نیز برای متقاضیان حادث می گردد که نیاز به مشاوره فوری دارند که ساعت و روز آن با زمان بندی حضوری و غیرحضوری منطبق نمی باشد که در این موارد نیز امکان هماهنگی برای انجام مشاوره فوری از طریق تماس با شماره ۰۹۳۹۲۳۵۹۹۷۷ مهیا است. بدیهی است در اولین فرصت ممکن هماهنگی لازم برای مشاوره حقوقی شما صورت می پذیرد .