• چهارشنبه , ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
  • 09133028746

وکیل ضرب و جرح در اصفهان

 

حامد امیریجنایت بر اعضا

بنا به تاکید وکیل ضرب و جرح در اصفهان ، جرم ضرب و جرح را باید جز جرایم جنایت بر اعضا دانست که عبارت از هر گونه آسیب کمتر از قتل ، است که شامل قطع عضو ، جرح و صدمات وارده بر منافع است. اگر جنایت بر عضو به صورت عمدی باشد و قربانی جرم یا ولی او تقاضای قصاص کند مجرم با توجه به شرایط مقرر در قانون قصاص می شود در غیر اینصورت مطابق قانون ، دیه و تعزیر را به دنبال خواهد داشت .

بنابراین جرم جرح بسته به شرایط آن موجب قصاص و دیه و تعزیر می شود و گاهی مواقع هم با دیه و هم با تعزیر مجازات می شود .

ضرب چیست؟

ضرب به صدمه ای گفته می شود که بدون خونریزی یا شکستگی بر اعضای بدن وارد می شود و آثاری همچون سیاهی ، کبودی ، سرخی ایجاد می کند .

 

 

جرح چیست؟

جرح ، شامل صدماتی است باعث از هم گسیختگی بافت های بدن می شود و اغلب با خونریزی همراه است . مانند شکست استخوان ، قطع یا نقض عضو ، خراشیدگی یا پارگی پوست .

ارکان ضرب و جرح

رکن قانونی ضرب و جرح

طبق ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی ؛ هرگاه کسی عمداً به فرد دیگری جرح یا ضربی وارد کند که باعث نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دایمی یا فقدان یا نقض یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنی علیه شود در مواردی که امکان قصاص نباشد در صورتی که اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنی علیه مرتکب به پرداخت دیه هم محکوم می شود . طبق تبصره این ماده اگر جرح وارده منجر به ضایعات فوق نشود و آلت جرح اسلحه یا چاقو و امثال آن ها باشد مرتکب به سه ماه تا یک سال حبس محکوم می شود.
نتیجه مجازات ضرب و جرح عمدی منجر به نتایج مورد اشاره در بالا اصولاً قصاص عضو است ولی در صورتی که امکان قصاص عضو وجود نداشته باشد دیه برقرار می شود که مجنی علیه می تواند آن را مطالبه نماید . علاوه برآن در صورت اخلال در نظم جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران مجازات حبس اعمال میگردد.

رکن مادی ضرب و جرح

برای تحقق جرم موضوع ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی ضرب یا جرح وارده باید منجر به موارد زیر شود :

نقصان عضو

نقصان عضو هم شامل نقصان در ظاهر و جسم عضو و هم شامل نقصان در کارائی و منفعت عضو می شود .

شکستن عضو

شکستن عضو شامل شکستن استخوان های بدن مانند دست و پا و دنده ها می شود.

از کار افتادن عضو

از کار افتادن عضو مانند این است که دیگر دست کارایی خود را از دست بدهد .

مرض دایمی

مرض دایمی مانند اینکه پای کسی به صورت مادام العمر و دائمی به حالت فلج باقی بماند و یا کوتاه شود .

فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع

منظور از حواس همان حواس پنجگانه است (شنوایی ، بینایی ، بویایی ، چشایی، لامسه)و منظور از منافع شامل مواردی مانند لذت مقاربت ، خوابیدن ، کنترل ادرار و…. می باشد .

زوال عقل

منظور از زوال عقل از دست دادن قدرت تفکر و تمیز و تشخیص یعنی همان جنون و دیوانگی است .

نکته حائز اهمیت اینکه برای تحقق جرم ایراد ضرب و جرح عمدی باید مضروب یا مجروح انسان زنده باشد و برای انسان های مرده مصداق ندارد و شامل جنایت بر میت می شود . همچنین ایراد ضرب و جرح نسبت به حیوانات نیز مصداق این جرم نیست.

 

رکن روانی ضرب و جرح

برای تحقق رکن روانی جرم ضرب و جرح وجود سوء نیت عام یعنی قصد زدن لازم است که اگر چنین قصدی نباشد عمل عمدی به شمار نمی آید . سوء نیت خاص یعنی قصد نتیجه یا به عبارت دقیق تر قصد ایجاد جراحت یا صدمه هم لازم است . به نظر می رسد علاوه بر قصد زدن ( سوء نیت عام ) قصد ایجاد صدمه یا جراحت به طور کلی ( سوء نیت خاص ) کافی است و نیازی به قصد نتیجه ی خاص ِ حاصله نیست . بنابر این همین که شخص از روی اراده سنگی را به سر دیگری میزند و از این کار خود قصد ایجاد صدمه یا جراحت نسبت به سر فرد را هم دارد کافی است . هر نتیجه ای که حاصل این اقدام شخص باشد منتسب به او و عمدی است خواه صرفاً پوست سر او کنده شود و مجروح شود یا اینکه سر او بشکند.

شرایط قصاص برای ضرب و جرح

برای اینکه جرم ضرب و جرح موجب قصاص شود باید دارای شرایط عمومی قصاص و همچنین شرایط اختصاصی قصاص عضو باشد . باید بدانیم در صورتی حکم به قصاص داده می شود که شخص مجرم ، پدر یا اجداد پدری مجنی علیه نباشد و مجنی علی نیز عاقل باشد و در دین با مجرم مساوی باشد . علاوه بر این جرم حتماً باید عمدی باشد .

شرایط اختصاصی برای قصاص عضو

۱٫محل عضو قصاص باید با محل مورد جنایت یکی باشد .
۲٫قصاص باید با مقدار جنایت به یک اندازه باشد .
۳٫خوف تلف شدن مجرم یا صدمه بر عضو دیگر مجرم نباشد .
۴٫قصاص عضو سالم در مقابل عضو سالم باشد ، نه اینکه عضو ناسالم را مقابل عضو سالم قصاص کرد.
۵٫قصاص عضو اصلی در مقابل عضو اصلی باشد .
۶٫ قصاص عضو کامل در مقابل عضو کامل باشد یعنی نمی شود عضو کامل را در برابرعضو ناقص قصاص کرد.

شرایط دیه برای ضرب و جرح

اگر شرایط عمومی و اختصاصی برای قصاص وجود نداشته باشد مجرم به پرداخت دیه محکوم می شود . پس در جنایات غیر عمدی بر اعضا و جنایات عمدی که قصاص ممکن نیست یا مصالحه بر دیه شده است دیه پرداخت می شود .

 

شرایط مجازات تعزیری برای ضرب و جرح

در مواردی ممکن است علاوه بر پرداخت دیه مجرم به تعزیر محکوم شود و آن مواقعی است که اقدام مجرم برای ضرب و جرح به نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دائمی یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل نشود اما آلت جرح اسلحه مانند چاقو و….باشد که در این صورت مرنکب به سه ماه تا یک سال حبس محکوم می شود . به علاوه در صورتی که عده ای نزاع کنند و این نزاع منجر به ضرب و جرح شود هر یک از نزاع کنندگان حسب مورد به سه ماه تا یک سال حبس محکوم می شوند .

وکیل ضرب و جرح در اصفهان

وکیل ضرب و جرح در اصفهان با تجربه ی وافی در پرونده های مربوط به ضرب وجرح عمدی و غیر عمدی و با اتکا به علم حقوقی و مستندات و موازین قانونی به عنوان یکی از موفق ترین وکیل های ضرب وجرح در اصفهان آماده ی پیگیری در راستای احقاق حق مراجعین است.
 وکیل پایه یک دادگستری و دانش آموخته ی حقوق قضایی به عنوان یکی از خبره ترین وکیل های ضرب و جرح در اصفهان مهیا برای ارائه خدمات مشاوره و وکالت در این خصوص و سایر موارد کیفری می باشد. در این خصوص با شماره های درج شده در سایت برای مشاوره و تعیین وقت ملاقات، یا از طریق سامانه رزرو نوبت مشاوره حضوری و غیر حضوری اقدام نمایید.

مطالب مرتبط

خدمات مشاوره حضوری و غیرحضوری

مشاوره حضوری وکیل اصفهان

شایان ذکر است برای انجام مشاوره حضوری امکان حضور موکلین در دفتر وکالت در روزهای شنبه، یک شنبه، دوشنبه و سه شنبه از ساعت 16:30 لغایت 20:30 مهیا است که جهت هماهنگی نوبت مشاوره حضوری با وکیل معروف اصفهان از یکی از راه های زیر می توانید اقدام نمایید :

۱- مراجعه به سامانه رزرو نوبت مشاوره حضوری و تعیین روز و ساعت مشاوره.

۲- تماس با دفتر وکالت به شماره ۹-۳۶۶۰۵۰۹۸ در ساعات 16:30 لغایت 20:30 و اخذ نوبت مشاوره حضوری.

۳- تماس با شماره ۰۹۳۹۲۳۵۹۹۷۷ جهت هماهنگی اخذ نوبت مشاوره حضوری.

مشاوره غیرحضوری وکیل اصفهان

جهت انجام مشاوره غیرحضوری امکان تماس تلفنی با وکیل در روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سه شنبه، چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه از ساعت 13:00 لغایت 16:00 فراهم شده است که هماهنگی نوبت مشاوره غیرحضوری از راه های زیر امکان پذیر می باشد:

۱- مراجعه به سامانه رزرو نوبت مشاوره غیرحضوری و تعیین روز و ساعت مشاوره.

۲- تماس با دفتر وکالت به شماره ۹-۳۶۶۰۵۰۹۸ در ساعات 16:30 لغایت 20:30 و اخذ نوبت مشاوره حضوری و غیرحضوری.

۳- تماس با شماره ۰۹۳۹۲۳۵۹۹۷۷جهت هماهنگی اخذ نوبت مشاوره غیرحضوری.

مشاوره فوری وکیل اصفهان

ضمن اینکه احتمالا مواردی نیز برای متقاضیان حادث می گردد که نیاز به مشاوره فوری دارند که ساعت و روز آن با زمان بندی حضوری و غیرحضوری منطبق نمی باشد که در این موارد نیز امکان هماهنگی برای انجام مشاوره فوری از طریق تماس با شماره ۰۹۳۹۲۳۵۹۹۷۷ مهیا است. بدیهی است در اولین فرصت ممکن هماهنگی لازم برای مشاوره حقوقی شما صورت می پذیرد .